Turecko od júla stiahlo z velenia NATO už asi 150 dôstojníkov

NETKY.SK • 7 December 2016, 17:13 • 2 min
Turecko od júla stiahlo z velenia NATO už asi 150 dôstojníkov

BRUSEL - Od júlového pokusu o štátny prevrat v Turecku bolo odvolaných alebo poslaných do výslužby už okolo 150 tureckých dôstojníkov, ktorí v rámci Severoatlantickej aliancie zastávali dôležité veliace posty. Uviedol to dnes vrchný veliteľ spojeneckých síl v Európe (SACEUR) generál Curtis Scaparrotti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generál ďalej povedal, že ho znepokojuje neľahká sociálna situácia, ktorej musia čeliť rodiny prepustených vojakov. Veliteľ tureckých ozbrojených síl ho však ubezpečil, že o nich bude dobre postarané. Scaparrotti však zdôraznil, že opatrenia zo strany Ankary činnosť NATO výrazne ovplyvnili a spôsobili tiež zvýšenie pracovnej záťaže, ktorej sú vystavení zvyšní príslušníci Aliancie.

 

"Mal som tu talentovaných, schopných ľudí a teraz došlo k degradácií mojich zamestnancov," uviedol generál. Dodal, že mnohí z tých, ktorí odišli, boli služobne staršími dôstojníkmi s odbornými znalosťami. Pôsobili napríklad vo vojenskom výcviku či ako piloti a nahradiť ich podľa Scaparrottiho nepôjde tak rýchlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona