Davutoglu popiera obvinenia: Turecko nevrátilo do Sýrie ani jedného utečenca

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 17:05 • 2 min
Davutoglu popiera obvinenia: Turecko nevrátilo do Sýrie ani jedného utečenca

HELSINKI - Turecký premiér Ahmet Davutoglu poprel dnes tvrdenie organizácie Amnesty International (AI), že jeho krajina nútene vracia sýrskych utečencov naspäť do vlasti.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho vyjadrenia v Helsinkách, ktoré cituje agentúra AP, Turecko doteraz nevrátilo do Sýrie ani jedného utečenca, keďže sýrska vláda i extrémistické organizácie sú známe svojou krutosťou.

 

Tvrdenie AI, podľa ktorého Turecko vrátilo do Sýrie od polovice januára stovky utečencov, označil turecký premiér za "absolútne mylné". O státisícoch sýrskych detí žijúcich v súčasnosti v Turecku hovoril Davutoglu na dnešnej tlačovej konferencii s fínskym náprotivkom Juhom Sipiläom ako o "našich deťoch".

 

Amnesty International minulý týždeň obvinila Turecko, že od polovice januára odsúva takmer denne do vlasti približne stočlenné skupiny mužov, žien a detí zo Sýrie. Údaj vychádzajúci z prieskumu na turecko-sýrskej hranici zverejnila táto medzinárodná organizácia v období, keď začala platiť kritizovaná dohoda o navracaní utečencov a iných migrantov z EÚ do Turecka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies