Turecko nepotvrdilo informácie o tom, že IS upálil jeho vojakov

NETKY.SK • 27 December 2016, 14:47 • 2 min
Turecko nepotvrdilo informácie o tom, že IS upálil jeho vojakov

ANKARA - Turecko nemá informácie potvrdzujúce pravosť videozáznamu zverejneného na internete extrémistickou organizáciou Islamský štát, na ktorom militanti upália v Sýrii zaživa dvoch tureckých vojakov. Uviedol to dnes turecký vicepremiér Numan Kurtulmuš.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ ide o toto video, nejestvuje nijaká potvrdená informácia z tureckých ozbrojených síl ani z ministerstva národnej obrany," uviedol Kurtulmuš.

 

Zároveň varoval novinárov a používateľov sociálnych sietí, aby video nešírili, pretože slúži teroristickým účelom a "demoralizuje tureckú verejnosť".

 

Turecko minulý týždeň na niekoľko hodín zablokovalo sociálne siete po tom, ako sa na internete objavilo video, na ktorom militanti z IS upaľujú zaživa dvoch údajne tureckých vojakov oblečených v oranžových väzenských overaloch. Video má 19 minút a je vyhotovené vo vysokom rozlíšení.

 

Tureckí vojaci v rámci operácie nazvanej Štít Eufratu vstúpili do Sýrie 24. augusta, pričom podporujú protivládnych sýrskych povstalcov. Ich cieľom je vytlačiť z prihraničnej oblasti džihádistov z IS i kurdské milície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies