Turecko nepočíta s jednostrannou vojenskou akciou na záchranu Kobané

NETKY.SK • 9 Október 2014, 11:19 • 2 min
Turecko nepočíta s jednostrannou vojenskou akciou na záchranu Kobané

ISTANBUL - Očakávať od Turecka, že podnikne jednostrannú cezhraničnú operáciu na záchranu kurdského mesta Kobané na severe Sýrie od pádu do rúk islamistov je nerealistické. Podľa agentúry Reuters to dnes vyhlásil turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Cavusoglu.

slovakia

left justify in out

"Nie je realistické očakávať od Turecka jednostrannú pozemnú operáciu. Rokujeme... Ak padne spoločné rozhodnutie, Turecko nebude váhať a odohrá svoju úlohu," povedal šéf tureckého rezortu diplomacie na spoločnej tlačovej konferencii s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom, ktorý je na návšteve Turecka.

 

Stoltenberg uviedol, že NATO nediskutuje o vytvorení bezletovej alebo ochrannej zóny v Sýrii. "Domnievam sa, že tu nie je jednoduchá a priama cesta z problémov, ktorým čelíme," podotkol.

 

Najmenej 21 ľudí už prišlo o život pri nepokojoch v Turecku, kde Kurdi demonštrovali proti vláde za to, že podľa nich nerobí nič pre ich ochranu v súvislosti s možným pádom Kobané do rúk extrémistov z Islamského štátu (IS).

 

Militanti IS podľa najnovších správ ovládajú už viac než tretinu severosýrskeho pohraničného mesta Kobané, ktoré bránia jednotky kurdskej domobrany podporované americkým letectvom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies