Turecko musí ohľadom obrany spolupracovať i s nečlenskými štátmi NATO

NETKY.SK • 15 August 2016, 11:45 • 2 min
Turecko musí ohľadom obrany spolupracovať i s nečlenskými štátmi NATO

BERLÍN - Turecko potrebuje v oblasti obrany spoluprácu so štátmi, ktoré nie sú členmi organizácie NATO, pretože niektorí západní partneri Ankary nie sú ochotní predávať Turecku vojenské vybavenie a vymieňať si s ním informácie. Uviedol to turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu pre dnešné vydanie denníka Bild.

slovakia

left justify in out

Šéf tureckej diplomacie však napriek tomu zdôraznil, že jeho vlasť je "jedným z najväčších podporovateľov Severoatlantickej aliancie".

 

Zároveň odmietol špekulácie o tom, že by Turecko mohlo jedného dňa toto západné obranné zoskupenie opustiť. Túto otázku podľa jeho slov nadhadzujú "protiturecké kruhy", nie Ankara.

 

"Je jasné, že ohľadom nákupu a predaja zbraňových systémov musíme spolupracovať i s inými partnermi. V rámci NATO sú totiž partneri, ktorí nám napríklad odmietajú predávať svoje systémy protivzdušnej obrany alebo vymieňať si s nami informácie," vyhlásil Čavušoglu.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan minulý týždeň navštívil Rusko. Išlo o jeho prvú zahraničnú cestu od júlového neúspešného pokusu o vojenský puč v Turecku, pripomína agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies