Turecko je pripravené realizovať výstavbu plynovodu, ktorý navrhla Moskva

NETKY.SK • 9 August 2016, 19:26 • 2 min
Turecko je pripravené realizovať výstavbu plynovodu, ktorý navrhla Moskva

PETROHRAD - Turecko je pripravené realizovať výstavbu plynovodu, ktorý navrhla Moskva. Vyhlásil to dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan po rokovaniach s ruským hostiteľom Vladimirom Putinom v Petrohrade, ktorému zároveň sľúbil podporu veľkých energetických projektov, a to vrátane výstavby prvej jadrovej elektrárne v Turecku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Erdogan zdôraznil, že obe krajiny si môžu znova vybudovať blízke vzťahy a dokonca ešte tesnejšie ako pred krízou, ktorú spôsobilo zostrelenie ruského bombardéra v sýrsko-tureckom pohraničí vlani v novembri.

 

Putin na oplátku uviedol, že prílev ruských turistov do Turecka, ktorý sa zastavil po vlaňajšom incidente so zostrelením lietadla, sa už čoskoro obnoví. A sľúbil Erdoganovi postupné zrušenie embarga na dovoz poľnohospodárskych produktov z Turecka a aj ostatných reštrikcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies