Turecko informovalo o zatknutí 5 mužov napojených na útočníkov z Paríža

NETKY.SK • 16 November 2015, 17:44 • 2 min
Turecko informovalo o zatknutí 5 mužov napojených na útočníkov z Paríža

ANKARA - Tureckí bezpečnostní predstavitelia dnes oznámili, že zatkli viac ako päť podozrivých militantov z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorí si vymieňali odkazy s militantmi z Paríža pred tým, ako títo muži v piatok 13. novembra podnikli vo francúzskej metropole krvavé útoky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemenovaný turecký bezpečnostný predstaviteľ dnes uviedol, že medzi zatknutými podozrivými je aj muž, ktorí podľa presvedčenia expertov bol napojený na Mohammeda Emwaziho, militanta IS známeho pod prezývkou Džihádista John.


Džihádista John, známy z videí zachytávajúcich popravy amerických a britských rukojemníkov Islamského štátu, pravdepodobne zahynul minulý týždeň pri útoku amerického bezposádkového lietadla v sýrskom meste Rakka, ktoré je neoficiálnym hlavným mestom Islamského štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies