Turecko deportovalo nemeckého tínedžera, obvineného zo zapojenia do IS

NETKY.SK • 9 Október 2015, 19:08 • 2 min
Turecko deportovalo nemeckého tínedžera, obvineného zo zapojenia do IS

BERLÍN - Turecko deportovalo nemeckého tínedžera obvineného z absolvovania výcviku u Islamského štátu (IS) v Sýrii. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie nemeckej spolkovej prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra uviedla, že 19-ročného tínedžera - identifikovaného v súlade s nemeckými zákonmi na ochranu súkromia iba ako Samy W. - dnes letecky dopravili do Stuttgartu a potom ho previezli do väzby.

 

Mladík je obvinený, že v marci cestoval cez Bulharsko a Turecko do Sýrie, kde sa plánoval zúčastniť na občianskej vojne. Podľa prokuratúry je podozrivý z toho, že sa pridal k IS a absolvoval výcvik v používaní zbraní a že sa mal následne zapojiť do bojov, ale začal mať z toho "obavy".

 

Nemecká prokuratúra dodala, že tínedžer ušiel do oblasti v severnej Sýrii, ktorú majú pod kontrolou Kurdi, a potom pokračoval v ceste do Turecka, kde ho zatkli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies