Turecko chce bezpečnejšiu bezletovú zónu v severnej Sýrii

NETKY.SK • 9 September 2016, 18:46 • 2 min
Turecko chce bezpečnejšiu bezletovú zónu v severnej Sýrii

ISTANBUL - Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu dnes po rokovaní s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom zopakoval výzvu na vytvorenie bezletovej zóny v severnej Sýrii. Informovala o tom tlačová agentúra AP s tým, že Stoltenberg sa vyhol otázke, či NATO jej vznik podporuje.

slovakia

left justify in out

Podľa Čavušogla by bezletová zóna zvýšila bezpečnosť v severnej Sýrii, umožnila návrat väčšiemu počtu utečencov a súčasne umožnila výcvik väčšieho počtu vojakov pre boj proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS).

 

Výcvik miestnych vojakov označil za zásadný pre dobytie území okupovaných IS, predovšetkým významných miest, ako sú Rakka a Mósul. Pripustil však, že na zriadenie bezletovej zóny je potrebný súhlas Bezpečnostnej rady OSN.

 

Generálny tajomník NATO upozornil, že výcvik miestnych vojakov pre boj proti IS je veľmi významný, keďže je to lepšie riešenie, ako prípadné vyslanie veľkého vojenského kontingentu NATO, dodala AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies