Turecko bude vyrábať ruskú vakcínu Sputnik V

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 16:35 • 2 min
Turecko bude vyrábať ruskú vakcínu Sputnik V

ISTANBUL - Ruský fond priamych investícií a turecká farmaceutická spoločnosť Viscoran Ilac podpísali dohodu o výrobe ruskej vakcíny Sputnik V v Turecku.

slovakia

left justify in out

Turecko a Rusko oznámili uzavretie dohody oznámili v spoločnom vyhlásení. Firma Viscoran chce produkciu odštartovať v nadchádzajúcich mesiacoch v niekoľkých závodoch, konštatuje vyhlásenie. Vakcína Sputnik V využíva technológiu vírusových vektorov a aplikuje sa vo dvoch dávkach.

 

Podobný článok: Srbsko sa chystá vyrábať očkovaciu látku Sputnik V


„Teší nás, že prispievame k takému hodnotnému produktu," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Viscoran Öztürk Oran. Turecko v súčasnosti používa očkovaciu látku čínskej firmy Sinovac a vakcínu spoločností Pfizer a BioNTech, pričom podalo už približne 21,4 milióna dávok. Tempo očkovania v krajine sa však spomalilo a počet nových infekcií stúpol. V rámci boja proti šíreniu koronavírusu Turecko tento mesiac opätovne zaviedlo lockdown.
 

Mohlo by vás zaujímať: Očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V sa spustí už o pár dní



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona