Turecko bude údajne chrániť hranicu so Sýriou robotickými zbraňovými systémami

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 08:09 • 2 min
Turecko bude údajne chrániť hranicu so Sýriou robotickými zbraňovými systémami

ISTANBUL - Turecko posilňuje bezpečnostné opatrenia na svojej hranici so Sýriou, na ktorú plánuje umiestniť automatizované zbrojné systémy, napísali dnes provládne noviny Yeni Safak.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA tieto zbrane budú súčasťou tzv. chytrých veží vybavených termovíznymi zobrazovacími systémami, aby zabránili ilegálnemu prechodu hraníc. Ak niekto vstúpi na územie do 300 metrov od hraníc, zaznie varovanie v troch jazykoch. Ak neuposlúchne, spustia sa zbrojné systémy, schopné strieľať na narušiteľa automaticky bez zásahu človeka, napísal denník.

 

Ministerstvo obrany nereagovalo na otázku, či sa môže k správe vyjadriť, uviedla agentúra DPA.

 

Turecko bolo v minulosti ostro kritizované za priepustnosť svojej hranice so Sýriou, čo umožňovalo bojovníkom prejsť hranice a pridať sa k povstalcom v sýrskej občianskej vojne. Niektorí sa časom pridali k džihádistickej skupine Islamský štát.

 

Vlani začalo Turecko významne posilňovať bezpečnostnú ochranu hraníc, najmä v oblastiach hraničiacich s územím kontrolovaným sýrskymi Kurdmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies