Turecko bude spolupracovať s Ruskom na evakuácii ľudí z predmestia Damasku

NETKY.SK • 24 December 2017, 12:38 • 2 min
Turecko bude spolupracovať s Ruskom na evakuácii ľudí z predmestia Damasku

ANKARA - Turecko bude spolupracovať s Ruskom na evakuácii približne 500 civilistov zo vzbúrencami ovládaného predmestia sýrskej metropoly Damask, ktoré obliehajú vládne sily.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v nedeľu agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

 

Na damaskom predmestí Východná Ghúta sa v súčasnosti nachádza približne 500 ľudí vrátane 170 žien a detí, ktorí akútne potrebujú humanitárnu alebo zdravotnícku pomoc, povedal v nedeľu na tlačovej konferencii v Ankare turecký prezident.

 

"Chceme ich odtiaľ (z Východnej Ghúty) dostať a poskytnúť im u nás liečbu a starostlivosť," dodal Erdogan s tým, že o otázke evakuácie približne 500 ľudí z predmestia Damasku hovoril nedávno telefonicky s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

 

Východná Ghúta je posledným väčším územím pri sýrskom hlavnom meste Damask, ktoré je v rukách odporcov vlády prezidenta Bašára Asada. Armáda ju oblieha od roku 2013 a podľa Detského fondu OSN (UNICEF) sa tam odohráva jedna z najhorších kríz v zdravotníctve od začiatku sýrskeho konfliktu v roku 2011.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies