Turecko bude pokračovať v činnosti, ktorá prekáža Grékom

NETKY.SK • 14 Október 2020, 18:30 • 2 min
Turecko bude pokračovať v činnosti, ktorá prekáža Grékom

Hlava Turecka - Recep Tayyip Erdogan v stredu povedal, že Istabul naďalej bude skúmať zdroje nerastných surovín. Ako informuje DPA, činnosť vykonáva vo východnej časti Stredozemného mora už treťou prieskumnou loďou, pričom ide o sporné územie.

slovakia

left justify in out

Istanbul – Proti je Grécko, ktoré však turecký prezident obvinil, že nedodržiava sľuby. Nimi chceli zmierniť ich vzájomné napätie. No turecké prieskumné plavidlo Oruč Reis v stredu opäť pokračovalo v prieskume.

No návrat ďalšej lode napätie opäť vyhrocuje. Erdogan prezradil, že do východného Stredomoria v sprievode vojakov opäť príde aj tretie plavidlo – Yavuz.

 

 

Konflikt medzi Tureckom na jednej strane a Gréckom a Cyprom na strane druhej vypukol 10. augusta. Turecko vtedy za asistencie vojska poslalo prieskumnú loď Oruč Reis ku gréckemu ostrovu Kastelorizo. Nasledovali provokácie v podobe vojenských námorných cvičení zo strany oboch krajín. A to práve v oblasti, kde plavidlo Oruč Reis robilo seizmický výskum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies