Turecko a Saudská Arábia realizujú spoločné cvičenie protivzdušnej obrany

NETKY.SK • 16 Február 2016, 09:00 • 2 min
Turecko a Saudská Arábia realizujú spoločné cvičenie protivzdušnej obrany

ISTANBUL - Turecko a Saudská Arábia sa zúčastňujú na päťdňových cvičeniach protivzdušnej obrany, oznámila dnes turecká armáda. Manévre sa konajú iba dva dni po tom, ako obe krajiny oznámili, že Rijád vyšle na leteckú základňu v južnom Turecku bojové stíhačky.

slovakia

left justify in out

Do leteckých manévrov sa zapoja saudskoarabské stíhačky F-15, špecifikuje vyhlásenie armády.
Agentúra DPA v tejto súvislosti napísala, že oba štáty podporujú povstalcov, ktorí sú v severnej Sýrii vystavení bombardovaniu ruského letectva.


Stroje by mohli byť umiestnené na leteckej základni Incirlik (vysl. indžirlik) v južnom Turecku, ktorá je strategicky situovaná v oblasti neďaleko hraníc so Sýriou.


Saudskoarabské kráľovstvo ako člen Američanmi vedenej vojenskej koalície bojujúcej proti Islamskému štátu (IS) vysiela vojenské lietadlá do Turecka so zámerom "zintenzívniť" svoje operácie proti džihádistom v Sýrii.


Ankara sprístupnila Incirlik vlani lietadlám Spojených štátov, ktoré túto základňu využívajú v rámci medzinárodnej operácie na potlačenie extrémistickej skupiny IS v Sýrii a Iraku.


Predstavitelia Turecka naznačili, že Saudská Arábia doteraz letecké základne na území ich krajiny nemala, čoskoro by však takého zariadenia mohla získať až štyri.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies