Tureckí rozhodcovia Aslan a Ülker dostali doživotný dištanc

NETKY.SK • 30 September 2016, 18:39 • 2 min
Tureckí rozhodcovia Aslan a Ülker dostali doživotný dištanc

LONDÝN - Tureckí tenisoví rozhodcovia Serkan Aslan a Mehmet Ülker zhodne dostali doživotný dištanc za viacnásobné porušenie antikorupčných pravidiel. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) to v piatok oznámila prostredníctvom tlačovej správy.

slovakia

left justify in out

Útvar integrity tenisu (TIU) preukázal spomenutým arbitrom používanie mobilných telefónov na informovanie tretej strany o vývoji skóre zápasov, zámerne omeškané aktualizovanie stavu prostredníctvom elektronických zariadení určených na oficiálne online informovanie o vývoji na webovom ukazovateli, resp. cielené uvádzanie nesprávnych údajov, čím poskytovali sprisahaným osobám neférovú výhodu pri tipovaní tzv. in-play.

 

Dialo sa to od januára do októbra 2015 napríklad na turnaji v tureckom Beleku. ITF 15. septembra takisto doživotne dištancovala uzbeckých rozhodcov Šerzoda Hasanova a Archipa Moloťagina za machinácie so zámerom získať podiel na profite zo stávok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies