Tureckí piloti unesení v Libanone žiadajú svoju vládu o pomoc

NETKY.SK • 30 August 2013, 10:23 • 2 min
Tureckí piloti unesení v Libanone žiadajú svoju vládu o pomoc

BEJRÚT - Dvaja piloti tureckých aerolínií, ktorých pred viac ako dvoma týždňami uniesli v Libanone, žiadajú svoju vládu, aby splnila požiadavky únoscov. Tí chcú dosiahnuť prepustenie deviatich libanonských pútnikov, ktorých sa vlani v Sýrii zmocnili povstalci. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Murat Akpinar, jeden z dvojice pilotov, prostredníctvom videozáznamu vyzval "každého, aby pomohol s prepustením unesených libanonských pútnikov". "Takisto čakáme na pomoc v našom prípade, aby nás čoskoro prepustili... Pozdravujeme našu krajinu a našim rodinám chceme odkázať, že nám chýbajú," povedal pilot. Akpinar a druhý pilot Murat Agca sa stali terčom únosu 9. augusta v Bejrúte. Ozbrojenci ich vytiahli z autobusu, ktorý smeroval s posádkou tureckých aerolínií z medzinárodného letiska do hotela. K zodpovednosti sa prihlásila šiitská skupina s názvom Návštevníci svätyne Alího Rezu. Vyzvala tureckú vládu, aby využila svoj vplyv na sýrskych povstalcov a zabezpečila prepustenie libanonských pútnikov.

Turecko podporuje sunnitských povstalcov v boji proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada od začiatku konfliktu v marci 2011. Vojna hlboko rozdelila Libanon, v ktorom šiitská populácia podporuje Asada a sunnitská zase vzbúrencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies