Tureckí pašeráci dostali do Európy za desať rokov 10-tisíc ľudí

NETKY.SK • 19 December 2016, 20:26 • 2 min
Tureckí pašeráci dostali do Európy za desať rokov 10-tisíc ľudí

VIEDEŇ - Sieť tureckých pašerákov dostala v uplynulých desiatich rokoch do Európy nelegálnym spôsobom najmenej 10.000 ľudí, na čom zarobila odhadom 15 miliónov eur. Oznámil to dnes vo Viedni rakúsky minister vnútra Wolfgang Sobotka.

slovakia

left justify in out

V priebehu tohto roka sa podarilo zadržať desať predpokladaných členov tejto pašeráckej siete, pričom niektorí boli už aj odsúdení. Na úteku sú však stále traja pašeráci vo veku 30, 48 a 50 rokov, ktorí mali organizovať pašovanie ľudí z Istanbulu do Európy.

 

Utečenci zo Sýrie, Iraku, Iránu, Afganistanu a Pakistanu podľa doterajších zistení platili pašerákom 5000-8000 eur. Tí ich potom natlačili do osobných áut alebo minibusov a v neľudských podmienkach prepravovali troma rôznymi trasami až päť hodín bez prestávky.

 

Sobotka v tejto súvislosti uviedol, že pašerácke organizácie majú v súčasnosti zisky, ktoré "ďaleko prevyšujú" zisky z drogovej kriminality.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies