Tureckí novinári sa opýtali na Islamský štát, zatkli ich

NETKY.SK • 17 Jún 2015, 13:46 • 2 min
Tureckí novinári sa opýtali na Islamský štát, zatkli ich

ANKARA - Tureckú reportérku Pinar Ögünčovú a troch ďalších novinárov krátko zadržali na hraniciach so Sýriou po tom, ako si pohnevali tamojšieho guvernéra otázkou o prípadných infiltrátoroch z extrémistickej skupiny Islamský štát.

slovakia

left justify in out

Denník Cumhuriyet dnes oznámil, že Ögünčovú zatkli spolu s novinármi pracujúcimi pre turecký denník Evrensel a nemecký Die Welt v utorok v pohraničnom meste Akčakale. Žurnalisti pracovali na reportáži o IS v sýrskom mestečku Tall Abjad, ktoré je susedným k tureckému Akčakale.
     

Ögünčová povedala, že na policajnú stanicu ich odviedli potom, keď sa spýtali guvernéra Izzettina Küčüka na to, či môžu militanti z IS ohroziť Turecko.
     

Küčükov úrad obvinenia o tom, že novinárov zatkli na základe kladených otázok, poprel. Ich zadržanie bolo podľa guvernérovej kancelárie iba z dôvodu kontroly totožnosti kvôli citlivosti tohto pohraničného regiónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies