Tureckí demonštranti sa rozhodli pokračovať v proteste

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 13:50 • 2 min
Tureckí demonštranti sa rozhodli pokračovať v proteste

ISTANBUL - Demonštranti na istanbulskom námestí Taksim sa rozhodli pokračovať vo svojom proteste aj napriek dôrazným výzvam a varovaniam vlády.

slovakia

left justify in out

Agentúre AP to povedal aktivista Tayfun Kahraman po ukončení diskusií, v ktorých sa demonštranti v parku Gezi radili o ďalšom postupe. Kahraman bol jeden z dvoch aktivistov zo skupiny Solidarita Taksim (Taksim Dayanismasi) zastrešujúcej viaceré protestné hnutia v krajine, ktorá sa v noci zo štvrtka na piatok stretla s tureckým premiérom Recepom Tayyipom Erdoganom. Ten na nich naliehal, aby presvedčili ostatných o potrebe opustenia parku Gezi. Len niekoľko hodín po tejto schôdzke polícia v hlavnom meste Ankara nasadila slzotvorný plyn a vodné delá voči demonštrantom, ktorí v noci na dnes vztýčili barikády v blízkosti budovy tureckého parlamentu. Premiér demonštrantom sľúbil, že o osude parku, na mieste ktorého sa malo začať výstavba, rozhodne súd alebo referendum. Erdoganovi stúpenci plánujú v priebehu víkendu organizovať protidemonštrácie v Istanbule a Ankare.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies