Tureckí architekti vyzvali pápeža, aby nenavštívil nové Erdoganovo sídlo

NETKY.SK • 11 November 2014, 21:57 • 2 min
Tureckí architekti vyzvali pápeža, aby nenavštívil nové Erdoganovo sídlo

ANKARA - Tureckí architekti vyzvali pápeža Františka, aby počas nadchádzajúcej návštevy Turecka nezavítal do kontroverzne vnímaného paláca tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Informovali o tom dnes noviny Hürriyet Daily News.

slovakia

left justify in out

Práve pápež František by sa mal stať prvým oficiálnym hosťom, ktorého prijmú v Ak Saray (Bielom paláci) v Ankare, a to 28. novembra, pripomína tlačová agentúra APA.

 

Pobočka Komory tureckých architektov z Ankary v liste hlave katolíckej cirkvi píše, že pápež by nemal svojou účasťou legitimizovať stavbu, ktorá je podľa medzinárodného práva ilegálnou.

 

Architekt Karakus Candan súčasne avizoval, že podobné listy zašlú hlavám všetkých krajín s cieľom, dosiahnuť, aby sa nezúčastnili na žiadnych akciách v paláci vybudovanom bez povolenia.

 

Iba nedávno dokončený palác s okolo 1000 miestnosťami je terčom ostrej kritiky v neposlednom rade v súvislosti so značnými stavebnými nákladmi vo výške asi pol miliardy eur, čo predstavuje okolo dvojnásobku pôvodne predpokladanej sumy. Navyše palác vyrástol podľa tureckých médií v chránenej oblasti po tom, čo sa obišlo skoršie rozhodnutie tureckej justície zakazujúce výstavbu v tejto lokalite.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies