Turecké vzdušné sily budú pokračovať v náletoch na ciele IS v Sýrii

NETKY.SK • 11 August 2016, 15:30 • 2 min
Turecké vzdušné sily budú pokračovať v náletoch na ciele IS v Sýrii

ANKARA - Turecko obnoví vzdušné útoky na ciele extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii, uviedol turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu, ktorého dnes citovala agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čavušoglu v stredu pre súkromnú televíziu NTV povedal, že Ankara sa "bude opäť aktívnym spôsobom prostredníctvom svojich lietadiel podieľať na operáciách" proti IS.


Turecko dočasne pozastavilo svoju účasť na Spojenými štátmi vedenom vzdušnom ťažení proti Islamskému štátu po tom, ako vlani v novembri turecké vzdušné sily zostrelili neďaleko sýrskych hraníc ruské bojové lietadlo. To viedlo k prudkému zhoršeniu vzťahov medzi Ankarou a Moskvou.


Rusko na incident reagovalo tým, že na svoju základňu v Sýrii, vzdialenú približne 50 kilometrov od tureckých hraníc, rozmiestnilo systémy protivzdušnej obrany s raketami dlhého doletu a uvalilo na Turecko celý rad hospodárskych sankcií.


Čavušoglovo vyhlásenie prišlo po tom, ako sa Rusko a Turecko tento týždeň dohodli na normalizácii vzájomných vzťahov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona