Turecké úrady vydali na futbalistu Süküra zatykač, vinia ho z členstva v Gülenovej skupine

NETKY.SK • 12 August 2016, 17:20 • 2 min
Turecké úrady vydali na futbalistu Süküra zatykač, vinia ho z členstva v Gülenovej skupine

ANKARA - Turecké úrady vydali zatykač na bývalého futbalového reprezentanta Hakana Süküra pre jeho údajné napojenie na moslimského klerika Fethullaha Gülena, ktorého Ankara považuje za strojcu neúspešného pokusu o vojenský prevrat.

slovakia

left justify in out

Miestna vláda tvrdo zakročila proti Gülenovým stúpencom po udalostiach z polovice júla, ktoré si vyžiadali viac ako 270 mŕtvych. Viaceré európske štáty a ľudskoprávne organizácie postup autorít v "krajine polmesiaca" spochybňujú. Štátna tlačová agentúra Anadolu informovala, že Süküra vinia z "členstva v ozbrojenej teroristickej organizácii", prokurátori údajne navrhovali aj zatknutie jeho otca. Majetok oboch mužov nachádzajúci sa na tureckom území skonfiškovali. 

 

Bývalý hráč Interu Miláno či Galatasarayu Istanbul svoje sympatie ku Gülenovi, ktorý žije v exile v USA, nikdy neskrýval. Štyridsaťštyriročný Sükür sa po skončení športovej kariéry začal venovať politike a stal sa poslancom za vládnucu stranu AKP prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, neskôr sa však názorovo rozišli.

 

Jedna z najväčších hviezd histórie tureckého futbalu, ktorá má na konte 112 štartov a 51 gólov v reprezentačnom drese, žije od minulého roka mimo rodnej krajiny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies