Turecké úrady prepustili rok zadržiavaného novinára nemeckého denníka Die Welt

NETKY.SK • 16 Február 2018, 13:19 • 2 min
Turecké úrady prepustili rok zadržiavaného novinára nemeckého denníka Die Welt

BERLÍN - Nemecký denník Die Welt v piatok oznámil, že jeho reportéra Deniza Yücela prepustili po viac než roku z väzby v Turecku. Správu krátko nato potvrdila aj nemecká spolková vláda.

slovakia

left justify in out

Yücela, ktorý má nemecké i turecké občianstvo, zadržali v Istanbule 14. februára 2017 pre obvinenia z terorizmu a propagandy. Vo vyšetrovacej väzbe ho ponechávali až dosiaľ, aj keď voči nemu prokuratúra oficiálne žalobu nevzniesla.

 

Prípady Yücela a ďalších šiestich nemeckých občanov zatknutých v Turecku v uplynulom čase výrazne zhoršili vzťahy medzi oboma krajinami. Nemecko považovalo dôvody ich zadržania za politické.

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová vo štvrtok na stretnutí s tureckým premiérom Binalim Yildirimom podľa vlastných slov zdôraznila, že prípad Yücela je pre Nemecko "mimoriadne naliehavý".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies