Turecké úrady požiadali Nemecko o zadržanie a vydanie Sáliha Muslima, podozrivého z útoku na autobus v Ankare

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 13:00 • 2 min
Turecké úrady požiadali Nemecko o zadržanie a vydanie Sáliha Muslima, podozrivého z útoku na autobus v Ankare

ANKARA - Turecko požiadalo nemecké úrady, aby zadržali a vydali do krajiny sýrskeho kurdského politika Sáliha Muslima, ktorého podľa tlačovej agentúry Anadolu videli počas víkendu v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Bývalého spolupredsedu sýrskej prokurdskej Strany demokratickej jednoty (PYD) nedávno prepustili z väzenia v Českej republike, kde ho zadržali na základe tureckého zatykača.

Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu následne označil prepustenie Muslima za "škandalózne" a vyhlásil, že Turecko ho bude "prenasledovať aj ak pôjde do inej krajiny".

 

img

Turecko obviňuje Muslima v súvislosti s útokom na autobusy v priestoroch vojenského veliteľstva v Ankare, pri ktorom vo februári 2016 prišlo o život 37 ľudí. Pozorovatelia však upozorňujú, že obvinenia Kurdov zo strany režimu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana bývajú často vymyslené a politicky motivované.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona