Turecké sily zachránili na mori vyše 70 migrantov smerujúcich do Grécka

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 11:55 • 2 min
Turecké sily zachránili na mori vyše 70 migrantov smerujúcich do Grécka

ANKARA - Turecká pobrežná stráž zachránila v Egejskom mori viac ako 70-člennú skupinu migrantov, ktorí sa plavili do Grécka na gumovom člne. Podľa vyhlásenia, ktoré dnes prevzala agentúra AP, uvedené plavidlo spozorovali ešte v nedeľu pri pobreží tureckej provincie Izmir, iba niekoľko kilometrov od gréckeho územia.

slovakia

left justify in out

V člne sa nachádzalo 70 migrantov zo Sýrie, dvaja Palestínčania, Somálčan a Jemenčan. Pri záchrannej operácii asistovala jedna z tureckých vojnových lodí, uviedla vo vyhlásení pobrežná stráž.

 

Medzi Tureckom a EÚ má 4. apríla začať platiť dohoda, na základe ktorej budú migranti prichádzajúci na grécke ostrovy z Turecka zadržaní a vrátení. Za každého vráteného Sýrčania však bude iný sýrsky utečenec presunutý z Turecka do niektorej z európskych krajín.

 

Počty migrantov, ktorí sa vyloďujú na gréckych ostrovoch, sa po niekoľkodňovom poklese opäť zvyšujú. Podľa údajov gréckej vlády sa dostalo na ostrovy Lesbos, Samos, Chios a Kos za 24 hodín predchádzajúcich dnešnému ránu 766 ľudí, čo predstavuje približne trojnásobok oproti predošlým dňom, keď boli v tomto regióne horšie poveternostné podmienky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies