Turecké pátracie tímy našli pilota sýrskeho lietadla

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 11:31 • 2 min
Turecké pátracie tímy našli pilota sýrskeho lietadla

ISTANBUL - Turecké pátracie tímy dnes našli pilota sýrskeho vojenského lietadla, ktoré sa v sobotu zrútilo na turecké územie.

slovakia

left justify in out

Pilota previezli do nemocnice, informovala agentúra Anadolu.

 

K zodpovednosti za tento incident sa prihlásila sýrska islamistická skupina Ahrár aš-Šám (Islamské hnutie slobodných mužov Levanty), ktoré tvrdí, že lietadlo zostrelilo.

 

Ako v rozhovore pre agentúru Anadolu vyhlásil hovorca islamistickej skupiny Ahmad Karali, jednotky Ahrár aš-Šám zostrelili "lietadlo patriace sýrskemu režimu, keď letelo nízko a bombardovalo vidiecke oblasti v provincii Idlib". Zasiahli ho protileteckou raketou.

 

Turecký premiér Binali Yildirim v sobotu uviedol, že v oblasti, kde sa lietadlo zrútilo - v turecko-sýrskom pohraničí -, bolo v sobotu podvečer nepriaznivé počasie. Podľa jeho slov príčina pádu lietadla nie je jasná.

 

Agentúra Anadolu informovala, že pilotovi sa podarilo použiť svoj padák a bezpečne s ním pristáť. Turecké pátracie tímy ho našli vyčerpaného, po deviatich hodinách hľadania. Bola mu poskytnutá lekárska pomoc.

 

Agentúra DPA informovala, že zrúteným lietadlom je MiG-21.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona