Turecké médiá zverejnili "selfie VIDEO" údajného útočníka z nočného klubu

NETKY.SK • 3 Január 2017, 09:33 • 2 min
Turecké médiá zverejnili "selfie VIDEO" údajného útočníka z nočného klubu

ISTANBUL- Turecké médiá dnes zverejnili "selfie video" muža, ktorý je podľa nich útočníkom z nočného klubu v Istanbule, kde počas silvestrovského večierka zastrelil 39 ľudí.

slovakia

left justify in out

Video, dnes odvysielané aj tureckou televíziou, zachytáva údajného útočníka, ako sám seba filmuje na námestí Taksim v európskej časti Istanbulu. Zatiaľ nie je jasné, či bolo video nakrútené pred masakrou v prvých hodinách nového roka v nočnom klube Reina, alebo po nej.

 

 

 

K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS). Totožnosť strelca, ktorý je stále na úteku, nebola zverejnená.

 

Niekoľko médií prinieslo správu, že muž údajne pochádza z niektorej krajiny v strednej Ázii. Noviny Habertürk napísali, že muž je podľa dostupných informácií príslušníkom moslimskej menšiny Ujgurov v Číne. Noviny dodali, že pricestoval do tureckého mesta Konya spolu so svojou manželkou a dvoma deťmi. Úrady zatkli jeho rodinu, informovali Habertürk.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona