Turecké letectvo zaútočilo na základňu PKK v Iraku

NETKY.SK • 25 Február 2016, 11:11 • 2 min
Turecké letectvo zaútočilo na základňu PKK v Iraku

ISTANBUL - Turecké letectvo zaútočilo dnes na základňu zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK) v Iraku. Informovala o tom agentúra Anatólia.

slovakia

left justify in out

Útok na základňu nachádzajúcu sa v pohorí Kandil, ktoré je súčasťou horstva Zagros a jeho časť leží na turecko-irackých hraniciach, trval dve hodiny. V pohorí Kandil na irackej strane hraníc s Tureckom sa nachádza aj veliteľstvo PKK.

 

Dva roky trvajúce prímerie medzi PKK a vládou v Ankare sa skončilo v júli po atentáte v meste Suruč v tureckom pohraničí, ktorého terčom bolo zhromaždenie prokurdských aktivistov.

 

Po tomto atentáte, ako aj po ďalších útokoch, ku ktorým medzičasom došlo, sa v Turecku v podstate obnovil konflikt s radikálnou časťou kurdskej menšiny.

 

V dôsledku násilných akcií na oboch stranách zahynuli od júla v Turecku stovky ľudí a približne 200.000 ich prišlo o strechu nad hlavou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona