Turecké bezpečnostné zložky zadržali 1300 migrantov smerujúcich do Grécka

NETKY.SK • 30 November 2015, 19:17 • 2 min
Turecké bezpečnostné zložky zadržali 1300 migrantov smerujúcich do Grécka

ANKARA/VIEDEŇ - Iba rádovo hodiny po dosiahnutí dohody medzi Európskou úniou a Tureckom o vzájomnej pomoci pri zvládaní utečeneckej krízy zadržali turecké orgány okolo 1300 migrantov, ktorí sa pokúšali zrejme cez Egejské more dostať do Grécka.

slovakia

left justify in out

Policajti zasiahli proti stovkám občanov Sýrie, Afganistanu, ako aj Iraku a Iránu v okolí mesta Ayvacik. Súčasne zadržali aj troch prevádzačov, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na zdroje z tureckej pobrežnej stráže.

 

Išlo o najväčšiu policajnú akciu v danej oblasti za uplynulé mesiace. Utečencov prepravili do strediska, v ktorom viacerí z nich vyčkajú na vyhostenie do krajín pôvodu.

 

Turecko na nedeľňajšom summite s EÚ v Bruseli prisľúbilo, že prispeje k zmierneniu utečeneckej vlny, za čo únia prisľúbila podmienenú pomoc vo výške troch miliárd eur na zlepšenie podmienok v utečeneckých táboroch na území krajiny polmesiaca a navyše aj urýchlenie prístupových rokovaní s Ankarou a možnosť zavedenia bezvízového styku pre tureckých občanov pri cestách do krajín EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona