Turecké bezpečnostné sily zabili pri operácii desiatky kurdských militantov z povstaleckej strany PKK

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 09:30 • 2 min
Turecké bezpečnostné sily zabili pri operácii desiatky kurdských militantov z povstaleckej strany PKK

ANKARA - Turecké bezpečnostné sily zabili 29 militantov z povstaleckej Strany kurdských pracujúcich (PKK) pri operácii, ktorú uskutočnili v hornatej oblasti provincií Agri a Van na východe krajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámili to dnes miestne úrady. Turecká armáda uviedla, že pri operácii zahynuli traja tureckí vojaci a príslušník štátom podporovanej obecnej stráže. Zásah proti militantom vykonali v oblasti hory Tendürek na hranici oboch zmienených provincií a neďaleko iránskej hranice.

 

Prímerie medzi tureckým štátom a kurdskými povstalcami stroskotalo v júli 2015 a na juhovýchode Turecka následne vypukli jedny z najhorších násilností, odkedy PKK spustila svoj boj v roku 1984.

 

Konflikt si dosiaľ vyžiadal viac než 40.000 obetí na životoch, prevažne v radoch Kurdov. PKK označujú za teroristickú organizáciu Turecko, Európska únia i Spojené štáty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona