Turecká vláda vyhlásila po útokoch trojdňový smútok

NETKY.SK • 10 Október 2015, 17:49 • 2 min
Turecká vláda vyhlásila po útokoch trojdňový smútok

ANKARA/ISTANBUL - Turecký premiér Ahmet Davutoglu vyhlásil dnes trojdňový štátny smútok po bombovom útoku v Ankare, ktorý si vyžiadal najmenej 86 obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Davutoglu tiež uviedol, že existujú silné dôkazy, že dva výbuchy v tureckej metropole sú dielom dvoch samovražedných atentátnikov, informovali agentúry Reuters a AP.

 

K explóziám došlo dnes dopoludnia, keď sa stovky ľudí schádzali pred hlavnou železničnou stanicou v Ankare na mierovú demonštráciu zvolanú občianskymi, ľavicovými a prokurdskými skupinami. K zodpovednosti za najkrvavejší útok v Turecku za celé roky sa zatiaľ nikto neprihlásil.

 

V Istanbule sa popoludní zhromaždili stovky protestujúcich kričiacich heslá proti vláde, ktorú obviňovali z útokov v Ankare. Účastníci sa podľa Reuters snažili pochodovať k námestiu Taksim, zatiaľ čo ich sledovala poriadková polícia s dvoma vodnými delami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies