Turecká vláda pustí Kurdov bojovať do Kobane

NETKY.SK • 20 Október 2014, 13:47 • 2 min
Turecká vláda pustí Kurdov bojovať do Kobane

ANKARA - Turecko napokon predsa len povolí irackým Kurdom, aby prekročili jeho hranice a bojovali v sýrskom meste Kobane proti extrémistom zo skupiny Islamský štát. Informoval o tom turecký minister zahraničných vecí Mevlut Cavusoglu.

slovakia

left justify in out

Novinárom však nepovedal ďalšie podrobnosti a neuviedol ani, akým spôsobom chce Ankara pomôcť Kurdom dostať sa do extrémistami obliehanej oblasti.

 

Turecko pritom až doteraz kurdským bojovníkom z milícií Pešmerga nedovolilo bojovať v Sýrii. Obáva sa totiž posilnenia separatistickej Kurdskej strany pracujúcich (PKK), ktorá už desiatky rokov bojuje za väčšiu autonómiu. PKK považovaná Tureckom za teroristickú organizáciu totiž udržiava úzke vzťahy s milíciami brániacimi Kobane. Tým Spojené štáty v pondelok prvýkrát priamo dodali aj zbrane, ktoré im zhodili prostredníctvom dopravného lietadla. Tri stroje typu C130 Hercules zhodili v Kobane asi 27 zásielok, v ktorých boli zbrane, munícia a lieky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies