Turecká tajná služba zadržala ďalších 80 ľudí v súvislosti s neúspešným prevratom

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 13:41 • 2 min
Turecká tajná služba zadržala ďalších 80 ľudí v súvislosti s neúspešným prevratom

ANKARA - Turecká spravodajská služba zadržala v 18 štátoch sveta najmenej 80 tureckých občanov hľadaných pre ich údajné väzby na neúspešný prevrat z roku 2016. Vo štvrtok o tom v televíznom rozhovore informoval vicepremiér Bekir Bozdag. Politik nemenoval, v ktorých krajinách dané osoby zadržali, uviedol len, že takéto operácie budú pokračovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bozdag o zadržaní spomínaných Turkov informoval niekoľko dní po tom, ako Turecko potajme zariadilo deportáciu šiestich mužov tureckej národnosti z Kosova, ktorí tiež čelia obvineniam z podpory prevratu. Tento krok viedol k prepusteniu kosovského ministra vnútra a šéfa tamojšej tajnej služby, ako aj ku kritike zo strany ľudskoprávnych skupín.

Z pokusu o prevrat Turecko viní exilového duchovného vodcu Fethullaha Gülena, ktorý však obvinenia odmieta. Šestica deportovaná z Kosova pracovala v školách a klinikách, ktoré podporuje Gülenovo hnutie. Za údajné väzby na duchovného už Turecko zadržalo vyše 38-tisíc ľudí a prepustilo zhruba 110-tisíc štátnych zamestnancov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies