Turecká strana kurdských pracujúcich ukončila jednostranné prímerie

NETKY.SK • 5 November 2015, 12:47 • 2 min
Turecká strana kurdských pracujúcich ukončila jednostranné prímerie

ISTANBUL - Strana kurdských pracujúcich (PKK) ukončila jednostranné prímerie s tureckými silami, ktoré vyhlásila minulý mesiac. Informovala o tom dnes prokurdská agentúra Firat.

slovakia

left justify in out

"Jednostranné zastavenie vojnového stavu ukončila vojnová politika AKP (tureckej vládnucej Strany spravodlivosti a rozvoja) a najnovšie útoky," uviedla agentúra Firat s odvolaním sa na vyhlásenie PKK.

 

Agentúra Reuters pripomenula, že PKK vyhlásila prímerie 10. októbra.

 

Osemnásť ľudí zahynulo v stredu pri ozbrojených zrážkach v prevažne kurdskej provincii Diyarbakir na juhovýchode Turecka. Stalo sa tak deň po spustení armádnej ofenzívy v tejto oblasti, kde úrady vyhlásili zákaz vychádzania platný pre dva tamojšie okresy.

 

K bojom došlo iba niekoľko dní po volebnom víťazstve AKP prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Ten zopakoval odhodlanie neukončiť vojenské operácie proti zakázanej PKK, pokým sa nepodarí "zlikvidovať" aj posledného povstalca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona