Turecká polícia zatýka v súvislosti s protivládnymi protestmi

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 12:01 • 2 min
Turecká polícia zatýka v súvislosti s protivládnymi protestmi

ISTANBUL - Turecká polícia uskutočňuje v utorok razie vo viacerých mestách vrátane Istanbulu a Ankary a zatýka ľudí podozrivých z účasti na násilnostiach počas protivládnych protestov.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza televízna stanica NTV, cieľom policajnej operácie sú najmä ľavicové skupiny, ktoré podozrievajú z násilných stretov s políciou, prehľadala však aj kancelárie dvoch denníkov. Zadržaných bolo asi 902 členov malej Socialistickej strany utláčaných, ktorá sa angažuje v súčasných protestoch. V Ankare zatkli najmenej 30 osôb a 13 ďalších v meste Eskisehir.

Turecká polícia v posledných dňoch tvrdým spôsobom rozohnala protivládne demonštrácie na istanbulskom námestí Taksim. Urobila tak po tom, ako dal premiér Recep Tayyip Erdogan aktivistom ultimátum na opustenie parku Gezi, ktorý sa stal epicentrom celoštátnych protestov. Demonštrácie však neutíchli ani po prísľube vlády, že s prestavbou námestia a parku počká až do rozhodnutia súdu, prípadne vypíše o tejto veci referendum. Vláda pohrozila, že proti demonštrantom použije ešte tvrdšie prostriedky vrátane nasadenia armády. Zásahy polície si už vyžiadali štyroch mŕtvych a vyše 7500 zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies