Turecká polícia zatkla vyše 1000 militantov vrátane cudzincov

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 09:45 • 2 min
Turecká polícia zatkla vyše 1000 militantov vrátane cudzincov

ISTANBUL - Turecká polícia pozatýkala v uplynulých dňoch 1050 ľudí pri celoštátnej operácii proti militantným skupinám vrátane extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK) a ultraľavicovej Revolučnej ľudovej osloboditeľskej strany-Frontu (DHKP-C), medzi ktorými je 50 až 60 cudzincov.

slovakia

left justify in out

V naživo vysielanom rozhovore pre televíznu stanicu ATV to dnes povedal turecký premiér Ahmet Davutoglu, ktorého vyjadrenie citovala agentúra Reuters.

 

Turecká polícia uskutočnila už v piatok simultánnu raziu proti islamistickým a kurdským radikálom v krajine. Úrad tureckého premiéra vtedy informoval, že operácia sa uskutočnila v 13 provinciách. O život pri nej prišla jedna podozrivá osoba, uviedol na svojej stránke denník Hürriyet, podľa ktorého zatkli 251 podozrivých vrátane cudzincov.

 

Do piatkovej policajnej operácie v Istanbule bolo nasadených 5000 policajtov podporovaných vrtuľníkmi a jednotkami osobitného určenia. Urobili domové prehliadky na 140 miestach, pričom zadržali najmenej 190 ľudí, z toho asi 30 cudzincov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies