Turecká polícia zatkla v súvislosti s útokom v Ankare 11 podozrivých

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 20:55 • 2 min
Turecká polícia zatkla v súvislosti s útokom v Ankare 11 podozrivých

ISTANBUL - Turecká polícia zatkla už 11 osôb v súvislosti s nedeľňajším bombovým útokom v Ankare, ktorý si vyžiadal najmenej 37 obetí na životoch a 125 zranených. Informoval o tom dnes turecký premiér Ahmet Davutoglu, citovala ho agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Davutoglu zároveň naznačil, že za útok by mohla byť zodpovedná zakázaná militantná skupina Strana kurdských pracujúcich (PKK), ktorú označil termínom "separatistická teroristická organizácia". Dodal, že turecké úrady pokračujú s testami DNA, na základe ktorých bude možné zistiť totožnosť dvoch údajných páchateľov bombového útoku.

 

Nemenovaní príslušníci tureckých bezpečnostných síl už skôr uviedli, že jedným z dvoch údajných páchateľov nedeľňajšieho útoku bola príslušníčka zakázanej militantnej skupiny Strana kurdských pracujúcich (PKK) pochádzajúca z mesta Kars na severovýchode Turecka. Napojenie na PKK sa údajne preukázalo aj v prípade druhého útočníka.

 

K najnovšiemu výbuchu v Ankare, ktorý otriasol v nedeľu vo večerných hodinách rušným dopravným uzlom blízko budov ministerstiev spravodlivosti a vnútra, sa zatiaľ nikto neprihlásil.

 

Podobný útok sa odohral v Ankare aj 17. februára, keď bomba usmrtila 29 ľudí, prevažne vojakov. Turecká vláda vtedy označila za páchateľa príslušníka kurdských milícií v Sýrii.

 

Turecké vojenské letectvo po najnovšom výbuchu v Ankare zaútočilo na kurdských povstalcov v severnom Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies