Turecká polícia zatkla 14 podozrivých členov Islamského štátu

NETKY.SK • 11 Október 2015, 14:50 • 2 min
Turecká polícia zatkla 14 podozrivých členov Islamského štátu

ANKARA - Turecká vláda vymenovala dvoch hlavných civilných inšpektorov a dvoch hlavných policajných inšpektorov, ktorí budú viesť vyšetrovanie sobotňajších bombových útokov v hlavnom meste Ankara, kde podľa údajov vlády zahynulo najmenej 95 ľudí.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení vládneho krízového koordinačného centra sa dnes takisto uvádzalo, že v nemocniciach sa ešte stále lieči 160 ľudí, zranených pri sobotňajších útokoch na zhromaždení za mier, a 65 z nich je vo vážnom stave.

Vyhlásenie takisto obsahuje informáciu, že po explóziách vyhľadalo lekárske ošetrenie celkovo 508 ľudí. Išlo o najkrvavejší útok v Turecku za posledné roky, uviedla tlačová agentúra AP.

 

Oba výbuchy nastali pred hlavnou železničnou stanicou v Ankare v časovom rozpätí niekoľkých sekúnd. Zhromaždení aktivisti chceli vyzvať na zlepšenie demokracie v Turecku a na ukončenie násilia medzi kurdskými povstalcami a tureckými bezpečnostnými silami.

 

Turecká tlačová agentúra Dogan uviedla, že polícia dnes zatkla 14 podozrivých členov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v meste Konya v strednej časti Turecka. V skupine sa nachádzala aj žena.

Polícia podnikla súbežné razie vo viacerých domoch a zatknutých odviedla do väzby.

 

Nie je však zatiaľ jasné, či zatýkanie súvisí so sobotňajšími dvojitými výbuchmi v Ankare.

Premiér Ahmet Davutoglu uviedol, že útoky mali "výrazné znaky", že išlo o samovražedné bombové atentáty. Podľa neho za ne môžu byť zodpovední krajne ľavicoví militanti, kurdskí povstalci alebo IS.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies