Turecká polícia zadržala prokurdskú zákonodarkyňu - už je dvanásta vo väzbe

NETKY.SK • 20 Január 2017, 13:06 • 2 min
Turecká polícia zadržala prokurdskú zákonodarkyňu - už je dvanásta vo väzbe

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala prokurdskú členku parlamentu Ayše Acar Bašaranovú z Ľudovodemokratickej strany (HDP). Informovala o tom dnes štátna tlačová agentúra Anadolu. Bašaranovú z HDP zadržali, aby ju vypočuli pre obvinenia z napomáhania teroristickej organizácii.

slovakia

left justify in out

Opozičná HDP má v zadržiavacej väzbe desať svojich zákonodarcov a čakajú tam na súdne procesy. Sú obvinení z rôznych trestných činov vrátane šírenia teroristickej propagandy; ďalší bol už nedávno odsúdený.

 

Proti spolupredsedovi HDP Selahattinovi Demirtašovi je napríklad otvorených až 101 súdnych prípadov, pričom čaká vo väzbe, oznámila tento týždeň jeho strana.

 

Prokurdská strana odmieta tvrdenia, že je napojená na teroristické skupiny, a vyhlásila, že terčom vlády sa stala pre svoj odpor voči tureckému prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi a jeho ambíciám rozšíriť si prezidentské právomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies