Turecká polícia zadržala pri zásahoch proti PKK v Istanbule 20 ľudí

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 09:11 • 2 min
Turecká polícia zadržala pri zásahoch proti PKK v Istanbule 20 ľudí

ISTANBUL - Dvadsať osôb zadržala turecká polícia pri operácii v Istanbule, zameranej proti militantnej skupine Strana kurdských pracujúcich (PKK).

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na turecké médiá o tom dnes informovala agentúra Reuters.

 

Razie v najväčšom tureckom meste prišli v čase, keď sa boje medzi bezpečnostnými silami a PKK rozšírili do ďalších oblastí juhovýchodného Turecka po samovražednom útoku, pri ktorom v nedeľu zahynulo v Ankare 37 ľudí. K zodpovednosti sa nikto neprihlásil, podľa tureckého ministerstva vnútra však útok vykonala členka PKK.

 

Turecká štátna tlačová agentúra Anadolu uviedla, že najnovšie zásahy protiteroristických jednotiek polície v Istanbule, podporené vrtuľníkmi, prebehli súbežne na 32 miestach po celom meste. Medzi zadržanými sú aj viacerí právnici z nekonkretizovaného združenia.

 

Podozrivých previezli na hlavnú policajnú stanicu v Istanbule, dodala agentúra s tým, že ďalšie osoby skončili po operáciách v ôsmich iných provinciách vo väzbe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies