Turecká polícia zadržala piatich Kurdov, údajne plánovali bombové útoky

NETKY.SK • 4 Október 2016, 11:57 • 2 min
Turecká polícia zadržala piatich Kurdov, údajne plánovali bombové útoky

Ankara - Turecká polícia zadržala piatich kurdských militantov podozrivých z prípravy viacerých bombových útokov, ktoré pomocou náloží umiestnených v autách plánovali uskutočniť v meste Adana na juhu Turecka. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa tureckej agentúry Anadolu mali byť cieľmi útokov letisko, budova miestnej samosprávy, policajné riaditeľstvo a frekventované verejné priestranstvá. Podozriví, medzi ktorými je aj študent vysokej školy, údajne absolvovali pyrotechnický výcvik v Kurdmi spravovanom meste Kobané.

 

Zrážky medzi Stranou kurdských pracujúcich (PKK) a tureckými bezpečnostnými silami sa obnovili vlani po tom, ako stroskotalo krehké prímerie medzi oboma stranami. PKK často útočí na políciu alebo armádu výbušninami umiestnenými pri cestách alebo bombami ukrytými vo vozidlách.

 

Obnovený konflikt na juhovýchode a východe Turecka si už vyžiadal životy viac ako 5000 kurdských bojovníkov a takmer 600 príslušníkov tureckých bezpečnostných síl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies