Turecká polícia zadržala mužov, ktorí napadli amerických vojakov

NETKY.SK • 13 November 2014, 14:03 • 2 min
Turecká polícia zadržala mužov, ktorí napadli amerických vojakov

ISTANBUL - Traja príslušníci amerického námorníctva sa v stredu v istanbulskom prístave stali terčom fyzického útoku skupiny ľudí, ktorá ich vyzvala na opustenie krajiny.

slovakia

left justify in out

Následne ich podľa zverejneného videozáznamu fyzicky napadli, postriekali červenou farbou a pokúsili sa im navliecť na hlavy vrecia. Vojaci sa nakoniec museli vrátiť na palubu svojej lode USS Ross. Polícia zadržala dvanásť mužov a obvinila ich z napadnutia vojakov. Vyšetrovať ich budú na slobode. Video uverejnené na stránke tureckých nacionalistov okrem iného ukazuje vystrašených vojakov bez uniforiem, ako sa bránia a následne utekajú pred približne 20-členným davom, ktorý kričal "Go Home Yankee". "Keďže vás považujeme za vrahov a zabijakov, chceme, aby ste odišli z nášho územia," kričal na amerických vojakov muž lámanou angličtinou.

 

 

Americká vláda útok na svojich vojakov na území svojho politického spojenca tvrdo odsúdila. Je to však dôsledok narastajúcich antipatii voči USA v Turecku. Podľa októbrového prieskumu vyjadrilo pozitívny pohľad na USA iba 19 percent opýtaných Turkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies