Turecká polícia zadržala muža, ktorý vtrhol do budovy vládnej strany

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 14:22 • 2 min
Turecká polícia zadržala muža, ktorý vtrhol do budovy vládnej strany

ISTANBUL - Turecká polícia v stredu zadržala ozbrojenca, ktorý násilne vtrhol do budovy vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) na predmestí Istanbulu.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo iba deň po tom, ako ľavicoví militanti vnikli do budovy súdu a zajali jedného z prokurátorov. Votrelec v budove AKP porozbíjal okná na najvyššom poschodí a z budovy, ktorá sa nachádza v ázijskej časti mesta a vyvesil tureckú vlajku obohatenú o symbol bieleho meča. Následne ho zadržala polícia. 

 

Včerajšia rukojemnícka dráma v budove súdu v Istanbule sa skončila smrťou tureckého prokurátora a tiež dvoch mužov, ktorí ho zadržiavali. Ozbrojení muži sa do budovy dostali v prestrojení za právnikov a prokurátora Mehmeta Selima Kiraza vzali ako rukojemníka evidentne preto, že viedol vyšetrovanie smrti chlapca, ktorý zahynul v roku 2013 počas protivládnych protestov. Počas následného policajného zásahu zomreli obaja ozbrojenci a prokurátor pri prestrelke utrpel ťažké zranenia, ktorým neskôr podľahol. K incidentu sa prihlásila zakázaná marxistická skupina Revolučná ľudovo-oslobodzovacia strana - front (DHKP-C).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies