Turecká polícia zadržala desať ľudí podozrivých z verbovania do IS

NETKY.SK • 25 Január 2016, 11:13 • 2 min
Turecká polícia zadržala desať ľudí podozrivých z verbovania do IS

ISTANBUL - Turecká polícia zatkla dnes desať ľudí podozrivých z verbovania pre extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS), informovala turecká štátna tlačová agentúra Anadolu. Zatiaľ však nie je jasné, či toto zatknutie súvisí s nedávnym samovražedným útokom v Istanbule.

slovakia

left justify in out

Podľa Anadolu turecké protiteroristické komandá dnes v skorých ranných hodinách podnikli raziu v Ankare. Predchádzalo tomu sledovanie skupiny, ktorej členovia boli zrejme v kontakte s osobami v zóne konfliktu v Sýrii.

 

Dáiš v susednej Sýrii a Iraku ovláda rozsiahle územie a tureckým vedením je obviňovaný zo štyroch bombových atentátov, ktoré sa od júna odohrali na rôznych miestach Turecka. K poslednému z nich došlo 12. januára, keď pri útoku v historickej časti Istanbulu - Sultanahmet - zahynulo desať nemeckých turistov.

 

Páchateľom tohto útoku bol podľa tureckých úradov Sýrčan narodený v Saudskej Arábii, ktorý sa pridal k IS a nedávno zo Sýrie pricestoval do Turecka, pričom v Istanbule sa zaregistroval ako utečenec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies