Turecká polícia zadržala 40 cudzincov podozrivých zo spojenia s IS

NETKY.SK • 19 September 2016, 07:45 • 2 min
Turecká polícia zadržala 40 cudzincov podozrivých zo spojenia s IS

ISTANBUL - Polícia v tureckom Istanbule zadržala pri protiteroristickej operácii 40 cudzincov podozrivých zo spojenia s teroristickou organizáciou Islamský štát (IS/Dáiš). Zadržaní pochádzajú z Azerbajdžanu, Iraku, Iránu a Afganistanu, informovali v nedeľu večer turecké noviny Daily Sabah.

slovakia

left justify in out

V istanbulskej štvrti Fatih prehľadali pri raziách v rámci operácie celkovo 23 domov. Našli tiež dokumenty a digitálny materiál spojený s IS. Niektorí zo zadržaných boli podľa správ tureckých médií v oblastiach konfliktu v susednej Sýrii.

 

Turecko od roku 2011 deportovalo vyše 3290 zahraničných teroristických bojovníkov z 95 krajín a odmietlo vstup na svoje územie v príprave viac ako 38.269 osôb v rámci boja proti IS. Militantom IS pripisuje zodpovednosť za sériu teroristických útokov v Ankare a Istanbule, ako aj cezhraničnú streľbu zo Sýrie, ktorá si za uplynulý rok vyžiadala obete v tureckých pohraničných mestách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies