Turecká polícia zadržala 15 podozrivých bojovníkov Islamského štátu

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 14:08 • 2 min
Turecká polícia zadržala 15 podozrivých bojovníkov Islamského štátu

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala dnes 15 ľudí počas razií zameraných proti militantnej skupine Islamský štát (IS), ktoré vykonala v skorých ranných hodinách v provincii Izmir na západe krajiny. Informovala o tom tlačová agentúra Dogan.

slovakia

left justify in out

Medzi zadržanými majú byť ľudia, ktorí bojovali v radoch IS v susednej Sýrii a ktorí cvičili ďalších na boj v tejto skupine, dodala agentúra. V skupine by mal byť aj muž hľadaný políciou v prípade vlaňajších bombových útokov na kancelárie prokurdskej strany v južnom Turecku a považovaný za potenciálneho samovražedného atentátnika.


Turecké úrady uvádzajú, že turecký občan patriaci k IS bol zodpovedný za samovražedný útok v centre Istanbulu z 19. marca, pri ktorom zahynuli traja Izraelčania a Iránec. Išlo už o štvrtý samovražedný útok v Istanbule a Ankare od začiatku tohto kalendárneho roka a druhý, ku ktorému sa prihlásil IS, doplnila agentúra Reuters.


Protiteroristické jednotky tureckej polície podnikajú razie na rôznych miestach Istanbulu, pričom zhabali štyri brokovnice a dokumentáciu a materiály vzťahujúce sa k IS.


Polícii sa už v stredu v juhovýchodnej provincii Adiyaman podarilo zadržať 16 osôb podozrivých z členstva vo Fronte an-Nusra, odnoži teroristickej siete al-Káida v Sýrii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies