Turecká polícia zadržala 13 domnelých militantov z Islamského štátu, ktorí plánovali útok

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 12:39 • 2 min
Turecká polícia zadržala 13 domnelých militantov z Islamského štátu, ktorí plánovali útok

ANKARA - Dovedna 13 domnelých členov militantnej organizácie Islamský štát (IS) zadržala v stredu turecká polícia v meste Adana.

slovakia

left justify in out

Osoby údajne chystali útoky na viacero budov v meste vrátane amerického konzulátu.

 

Polícia osoby zadržala skoro ráno pri súčasne prebiehajúcich raziách v ich domoch, pričom v niektorých z nich musela vypáčiť dvere pomocou baranidla. Spomedzi zadržaných sú až 12 Sýrčania.

 

K raziám v Adane došlo niekoľko dní po tom, ako turecká polícia pri vyšetrovaní možného útoku na veľvyslanectvo USA v Ankare zatkla v čiernomorskom meste Samsun štyroch Iračanov podozrivých z napojenia na IS.

 

Americká ambasáda bola v dôsledku nešpecifikovanej hrozby v pondelok uzatvorená a USA prostredníctvom webovej stránky veľvyslanectva v Ankare vyzvali svojich občanov, aby sa jej vyhýbali.

 

Veľvyslanectvo zároveň vyzvalo Američanov v Turecku, aby sa preventívne nezúčastňovali podujatí s väčším počtom ľudí a správali sa nenápadne.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies