Turecká polícia v Ankare opäť rozháňala protivládnych demonštrantov

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 09:29 • 2 min
Turecká polícia v Ankare opäť rozháňala protivládnych demonštrantov

ANKARA - Turecká polícia v stredu použila slzotvorný plyn a vodné delo na rozohnanie masovej demonštrácie v Ankare, kde opäť vyšli do ulíc davy odporcov konzervatívnej vlády premiéra Recepa Tayyipa Erdogana.

slovakia

left justify in out

Zhromaždenie na Námestí Červeného polmesiaca (Kizilay Meydani) v centre hlavného mesta tentoraz prilákalo tisíce nespokojných odborárov, ktorí v utorok začali dvojdňový protestný štrajk. Podľa prítomného fotografa tlačovej agentúry AFP sanitky po zásahu polície odviezli najmenej štyroch ľudí, ktorí skolabovali po tom, ako slzotvorný plyn zamoril priľahlé reštaurácie. Tisíce demonštrantov sa v stredu opäť vrátili aj na istanbulské námestie Taksim, odkiaľ sa protesty minulý týždeň rozšírili do celej krajiny. Podľa tureckých médií polícia použila slzotvorný plyn a vodné delá proti demonštrantom v Ankare a Istanbule aj počas predošlej noci.

Protivládne protesty v Turecku vypukli minulý piatok po tom, ako polícia tvrdo zakročila proti odporcom plánovanej prestavby námestia Taksim v Istanbule. Opozícia obviňuje vládu z presadzovania nedemokratických reforiem smerujúcich k islamizácii spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies