Turecká polícia použila proti demonštrantom v Ankare vodné delo

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 18:39 • 2 min
Turecká polícia použila proti demonštrantom v Ankare vodné delo

ANKARA - Turecká polícia dnes použila vodné delo a slzotvorný plyn v snahe rozptýliť dav približne 1000 demonštrantov, ktorí sa zhromaždili v hlavnom meste Ankara na protest proti vojenským zásahom v Sýrii a severnom Iraku.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom kameraman agentúry Reuters.

 

Úrady už predtým oznámili, že nepovolia plánovaný mierový pochod v Istanbule, ktorý sa mal konať v nedeľu. Dôvodom boli obavy o bezpečnosť a premávku.

 

Turecký premiér Ahmet Davutoglu dnes vyhlásil, že cezhraničné vojenské zásahy budú pokračovať dovtedy, kým bude Turecko čeliť ohrozeniu. Turecké bojové lietadlá v noci nadnes znovu zaútočili na pozície Islamského štátu (IS) v Sýrii, terčmi útokov sa však stali aj tábory militantov zo Strany kurdských pracujúcich (PKK) v severnom Iraku. Nálety proti kurdským militantom potvrdila kancelária tureckého premiéra, ktorá zároveň oznámila začatie pozemných útokov proti PKK a IS v severnej Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies