Turecká polícia podnikla raziu, stále pátra po útočníkovi z nočného klubu

NETKY.SK • 3 Január 2017, 08:55 • 2 min
Turecká polícia podnikla raziu, stále pátra po útočníkovi z nočného klubu

ISTANBUL - Turecké protiteroristické policajné oddiely podnikli v noci nadnes v Istanbule operáciu, keďže stále prebieha pátranie po páchateľovi útoku na silvestrovskej párty v nočnom klube, kde zabil 39 ľudí. O razii kománd dnes informovali miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Pri operácii boli použité vrtuľníky a zároveň boli uzavreté ulice. Správu priniesla tlačová agentúra Dogan, ale neobsahovala informáciu o zatknutých. Medzitým úrady zverejnili nové snímky, na ktorých je jasne viditeľná tvár podozrivého, ako aj zábery z bezpečnostných kamier.

Štátna tlačová agentúra Anadolu už skôr uviedla, že v súvislosti s útokom bolo zatknutých osem podozrivých. Avšak útočník, ktorý po zastrelení desiatok účastníkov večierka v prvých hodinách nového roka ušiel, medzi vypočúvanými osobami sa nenachádzal, dodala Anadolu.

Podporovatelia teroristickej organizácie Islamský štát (IS) vydali v pondelok vyhlásenie, podľa ktorého útok v nočnom klube Reina na istanbulskom nábreží vykonal člen IS.

Útok bol reakciou na výzvu vodcu Islamského štátu abú Bakra Baghdádího, aby sympatizanti tohto sunnitského džihádistického zoskupenia útočili na ciele v Turecku.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies